GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - ŞEHİT MUHAMMED EMİN ÇELİK İMAM HATİP ORTAOKULU

ŞEHİT MUHAMMED EMİN ÇELİK İMAM HATİP ORTAOKULU

Batıkent Mah.Kürşat Tüzmen Bulvarı No 44 Şehitkamil/GAZİANTEP
Vizyon
Tecrübesini başarılı geçmişinden, gücünü yüzünü döndüğü geleceğin yeniliklerinden alan, çağın gereklerine uyum sağlayabilen, bilgi ve beceri ile donatılmış bireylerin yetiştirildiği, bilimsel gelişimlerini ahlak ve ilmin ışığında öğrencilerine aktararak barışık ve mutlu nesiller yetiştirmede öncü olan, akademik, sosyal ve kültürel etkinlik ve başarılarıyla adından her zaman söz ettiren, Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, sürekli gelişim gösteren, öncü ve örnek bir okul olmaktır.
Misyon
Değişimi benimseyerek kendisini geliştiren ve yenileyen eğitim kadrosu ile öğrencilerinin bireysel farklılıklarının önemsenerek hazırlanan güvenli sınıf ortamlarında; öğrenmelerini, bilgiye ulaşmalarını, özgüvenli olmalarını, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan, milli ve manevi değerlerine saygılı, Kuran-ı Kerimi güzel okuyan ve hayatına yansıtan, dinini doğru öğrenen ve temsil yeteneğine sahip, inançlı olan, Türkçeyi ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan bireyler yetiştirmektir.
SLOGANIMIZ ; İLMİN VE AHLAKIN IŞIĞINDA AYDINLIK GELECEK, BİZİMLE GELECEK
Pansiyon yoktur.
OTOBÜS ve TRAMWAY
VAR
İL MERKEZİ
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz ilimizin her mahallesinden yılda 144 yeni kayıt ile öğrenci almaktadır.
LGS başarılı bir kurum olduğundan il genelinde TERCİH EDİLEN bir kurumdur.
Okulumuzda Kapalı spor Salonu, Halı saha ve bireysel spor alanları mevcuttur.
Bilimsel Etkinlikler
Okulumuzda bilimsel çalışmalar yapılabilecek aktif laboratuvar kurulmuştur. Ayrıca okulumuz her sene Tübitak bilim faaliyetlerine aktif katılım göstermektedir.
e-twinning , Tübitak Araştırma Projeleri, AB Projeleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuzda yurt dışı ortaklı eTwinning projeleri ve Erasmus+ projeleri yürütülmektedir.